Регистрация    Войти
Авторизация
ЛАКУМ(Лэкъум)
27-02-2011, 19:50 588 0
ЛАКУМ (Лэкъум) На одну порцию: мука пшеничная - 75 г, сахар песок - 5 г, яйцо -10 г, масло растительное - 20 г, дрожжи - 5 г, сахарная пудра - 10 г, соль по вкусу. Приготовить дрожжевое безопарное тесто, для чего все продукты, полагающиеся по рецептуре, замесить в один прием. Процесс приготовления
ПИРОЖКИ С ТВОРОГОМ (Хьэлывэ)
27-02-2011, 19:49 716 0
На 100 штук: тесто: мука - 3100 г, маргарин столовый-150 г, соль - 15 г, сахар - 100 г, дрожжи - 100 г, яйцо - 2 шт., чебрец - 10 г. фарш: творог жирный - 2000 г, сметана - 50 г, перец красный молотый - 3-5 г, жир для жарения - 600 г, для смазки листа - 25 г. Приготовить дрожжевое опарное тесто.
ЛЕПЕШКА С МЯСОМ (Эт хычин)
27-02-2011, 19:49 622 0
На 1 кг теста: мука пшеничная - 600 г, айран - 405 г, соль по вкусу, сода - 0,5 г. На одну порцию: тесто - 90 г, фарш мясной - 110 г, жир для смазки - 3 г, сметана для смазки - 20 г. Муку просеять, сделать углубление, добавить айран, соль, соду, замесить тесто, разделать на лепешки, которые уложить
ЛЕПЕШКИ С ТВОРОГОМ (Кхъуей дэлэн)
27-02-2011, 19:49 675 0
(Кхъуей дэлэн) На одну лепешку: мука пшеничная - 170 г, соль по вкусу, сода пищевая - 2 г, Фарш: творог - 120 г, лук репчатый - 10 г, красный перец молотый - 0,1 г, сметана - 50 г. Просеянную пшеничную муку высшего сорта или первого насыпают горкой на стол, в середине делают углубление, в которое
Кавказ л1акъомэ ятамыгъэхэмрэ
24-02-2011, 21:19 1 338 0
ЛIыIэпIэ Махьир итхылъэу «Кавказ л1акъомэ ятамыгъэхэмрэ ахэр зыехэмэ яхьыл1эгъэ хъишъэхэмрэ, хъугъэ-ш1агъэхэмрэ» адыгабзэкIэ зэтыдзэкIы зэхъум, адыгэм итарихъ ашIэнымкIэ, зиунэгъо тамыгъэ лъыхъурэм зэригъэгъотыжьынымк1э ишIогъэшхо къызэрекIыщтыр тыгукIэ зыдэтIыгъыгъ. Ащ тигъэгушхоу ыкIи тыгу
Шапсыгъэ тхьаматэу апэрэу мэщытым зэрэк1уагъэр
24-02-2011, 12:41 1 038 0
Адыгэхэр быслъымэн зыхъугъэхэр ащ фэдизэу бэш1агъэп. Ари загъорэ тилъэпкъэгъумэ яджагъо мэхъу. Ау къэс1ощтыр тарихъымк1э нафэ. Адыгэхэр Сирием зэк1охэм, агъэуцугъэ къуаджэм мэщыт къащыфаш1ыгъагъ, ау нахьыбэр ч1ахьащтыгъэп. Анахьэу зылъакъо изгъанэщтыгъэр анахь ныбжьышхо зи1эу, анахь тхьэмэтагъэр
Абдзахэ шыухэмрэ къощыр ц1ык1ымрэ
24-02-2011, 12:40 589 0
Абдзахэ шыуищ мэзым хэтэу мак1ох. Щэджэгъо 1эгъоблагъу. Мафэр фэбэ дэд. Шыумэ яз къощыр ц1ык1у улэугъэ горэ щылъэу ылъэгъугъ. Шым къепсыхи къощыр ц1ык1ур къиубыти 1а щифэзэ е1о: «Зандэу щытхэр къак1охи шъори тэри тагъэунэхъугъ».
Адыгэхэр сыдэущтэу быслъымэн хъугъэх
24-02-2011, 12:40 627 0
Къызэра1отэжьырэмк1эрэ адыгэхэр егъэзыгъэк1э диныр аштагъэу щытэп. Осмэн империем адыгэ шъолъырым ефэндхэр къыгъэк1уагъэх. Зэ1ук1эшхо зэхащагъ. Ефэндмэ диныр къафа1отагъ. Адыгэхэр зэхэупч1ыхьажьхи л1ык1охэмэ ара1уагъ: «Тхьашъуегъэпсэу, мыгъэ шъук1ожьи, къэк1орэгъым шъукъак1уи диныр тштэщт».
ХЭТ НАХЬ ЛЪЭША ?
21-02-2011, 22:02 749 0
ХЭТ НАХЬ ЛЪЭША ? Лъэпкъ пшысэхэр Едыдж (Езбек) Батырай игупшысэк1э зэхигъэуцуагъэх. Сурэтхэр:Къоджэшъау Маринэ иех
Его заслуги невозможно переоценить. Кардангушев Зарамук.
21-02-2011, 11:01 1 191 0
25 декабря 2008 на 91-м году жизни перестало биться сердце знаменитого ученого – этнографа и фольклориста, талантливого писателя и драматурга, выдающегося деятеля адыгской национальной культуры Зарамука Патуровича КАРДАНГУШЕВА. Он родился в январе 1918 года в ауле Джанхотово (ныне с. Псыгансу). Это